Drangedal – Et Mekka for de fleste

Drangedal kommune er en perle i en perle av et fylke, Telemark. Her blandes flott natur med spennende opplevelser og fysisk aktivitet i frisk luft.

Kommunen består hovedsaklig av skogdekte områder, men det er lagt til rette for aktivitet på både sommers- og vinterstid. Spesielt er helårsanlegget for skiskyting, Gautefall Biathlon, unikt og spesielt populært blant skiskytter-eliten. Senest i 2018 ble det arrangert NM i rulleskiskyting på anlegget.

Gautefall byr på mye, mye mer gjennom hele året, og er et kjent og kjært sted for mange telemarkinger og sørlendinger i alle aldre på vinterstid, med sitt vintersportsanlegg og store frilufstområde Gautefallheia. Her er det store områder med fine turmuligheter, både til trening og rekreasjon, samt flere hytteområder.

Opplevelser

Som nevnt over er Gautefall utgangspunkt for mange gode og spennende opplevelser både sommer og vinter, men hva annet har Drangedal og området rundt å tilby?

Det er ikke lite!

Spesielt om sommeren er det mye trivelig å ta seg til i dette området. Med et mangfold av strender og små innlandssjøer er bading, soling og båtliv i alle former en mulighet. Fiske kan også gi mange timer med kos, og kan gjøres med flere andre på de kjente fiskeplassene, eller i ensom, deilig stillhet i en av de skjulte perlene innover i skogene som dekker mye av kommunen. Steder som kan anbefales er Søvassmarka, som er et stort friluftsområde med mange muligheter, samt Bjorvann og Toke som byr på muligheter for padling, fiske og bading.

Om vinteren er det selvfølgelig vintersport som står i sentrum, også på Gautefall. Her finner du et vintersportsenter som ikke står mye tilbake for andre, og som er flittig besøkt av skientusiaster fra området. Med de store friluftsområdene ligger det naturlig til rette for mange gode opplevelser også for alle som vil begege seg bortover heller enn nedover. Over 60 kilometer med oppmerkede løyper er tilgjengelig for alle som vil på tur i fantastisk vinterlandskap. Her er det også mulighet for teambuilding-turer og kanefart.

Kulturelt er kanskje ikke Drangedal verdens navle, men man kommer ikke utenom Sputnik-museet i Bostrak. Med åpningstider hver dag fra 11.00 – 17.00 så kan man nyte ekte og ærlig norsk musikkhistorie med en av Norges kjæreste artister. Er du heldig så kan det hende Sputnik selv er til stede for en prat, og kanskje til og med en mini-konsert.

Av andre kulturelle opplevelser kan Drangedal by må flere fine kirkebygg, krigsminnesmerker og bygdetun. Mindre lokale festivaler eller arrangementer kan også oppleves om timingen er rett og interessen er der.

Drangedal er ikke verdens største, eller mest kjente, sted, men det er absolutt verdt å ta en tur innom. Spesielt er det naturen og den friske luften som lokker, og om det er sommer, vinter, vår eller høst så gir Drangedal og de skogkledde høydene alltid rikelige tilbake om du gir de oppmerksomhet.

Er det ski, friluft, kultur eller action du er ute etter, så vil Drangedal alltid levere. Du får kanskje ikke alt servert opp i hendene idet du setter foten på bakken, men med litt egeninnsats så vil du aldri angre!